Nincs belépve
Név:
Jelszó:

C é g ü n k r ő l

irodankA HIP Számítástechnikai Kutató, Fejlesztő és Szolgáltató Kft. 1991-ben alakult. A cég munkatársai matematikusokból és egészségügyi szakemberekből álló csapat ez idő alatt fejlesztette ki a SZOLGA® rendszert, a Pécsi Orvostudományi Egyetem egyik megbízása alapján. A megadott feladat kapcsán merült fel egy olyan számítógépes programrendszer fejlesztésének igénye, mely eleget tesz az egészségügyi informatika speciális követelményeinek. Ilyen követelmény volt pl.: a maximális rugalmasság, az adatok gyors, direkt (menük nélküli) felvitele, elérése, szabad lekérdezések megfogalmazásának és tárolásának lehetősége, a lekérdezések eredményeként születő adatokhoz vagy más adathalmazokhoz listaképek szerkesztése, komolyabb  biometriai-matematikai statisztikai számítások végzése, más programrendszerekkel és intelligens mérőkészülékekkel való kommunikáció. Ezen igényeket megvalósítva született meg a SZOLGA® szakértői rendszerek kialakításához adatkezelő és döntéstámogató keretrendszer. Ennek segítségével fejlesztettük ki egészségügyi rendszereinket, melyek gyakorlatilag az egészségügy teljes területét lefedik az alapellátási rendszerektől egészen a klinikai rendszerekig.

A számítástechnikai eszközök fejlődése és az egészségügyi szakmai igények emelkedése megkövetelte egy új rendszer kialakítását. A cég fejlesztési munkájának eredményeként elkészült a Visual SZOLGA® rendszer.

Visual SZOLGA® rendszer egy valódi egész­ségügyi multimédiás informatikai fejlesztő rendszer amely, tartalmazza a Win­dows-os rendszerek grafikus és egyéb lehetőségeit, mint pl.: képek, hangok ke­zelése, közvetlen e-mail küldés, stb. A Visual SZOLGA® számos intelli­gens automatizmust tartalmaz.

Az évek múlásával rendszereink egyre nagyobb számban terjedtek el az egész ország területén, így a kezdetben csupán 2-3 fős csapat a napjainkra már 7 fő állású dolgozóval látja el a fejlesztési és rendszer-felügyeleti teendőket. Rajtuk kívül számos régióban helyi rendszergazda segíti közvetlenül felhasználóink munkáját. Ezen kívül az elkészült speciális egészségügyi területeknek megfelelően szakorvosok látják el a tanácsadói feladatokat.

Fő feladatunknak tekintjük továbbra is, hogy minden felhasználónk teljes körű, személyre szóló szolgáltatást kapjon. Ennek érdekében igyekszünk mindig a mai kor igényeinek megfelelően, a legmagasabb szakmai színvonalon ellátni munkánkat úgy, hogy a személyes kapcsolatokra épülő bizalmat meg SZOLGA® -juk.